FAQ

Actief volwassen stel wandelen in het park. Actief volwassen stel wandelen in het park. Actief volwassen stel wandelen in het park.

17 Resultaten

Attends producten mogen als enige incontinentiemerk het proDERM keurmerk dragen en staan bekend om hun huidvriendelijkheid. Dit wordt bereikt doordat de producten snel en langdurig vocht opnemen. Attends producten zijn latexvrij en bevatten SAP (Superabsorberende Polymeer)-korrels. Wanneer toch een allergische reactie optreedt, wordt waarschijnlijk een product met een te laag absorptieniveau gebruikt. Het product is dan niet in staat om op een correcte manier het vocht op te nemen. Een product met hoger absorptieniveau zal de oplossing zijn.
Ja, bekkenbodemoefeningen maken verschil. Kijk hier voor een aantal oefeningen welke dagelijks gedaan kunnen worden.
Wanneer u minder drinkt, wordt urine geconcentreerder waardoor u vaker moet plassen. Om het lichaam gezond te houden, is het het beste om over de dag 1,5 tot 2 liter water te drinken.
In het wikkeltje. In een zakje in een hygiënische emmer. In een Sangenic emmer
In een toilettasje of zakje.
Indien u het juiste product gebruikt moet u ongeveer twee keer per dag verwisselen, maar dit mag natuurlijk vaker als u dit prettig vindt. Sommige Attends producten hebben een vochtindicator waaraan gezien kan worden wanneer het product verschoond moet worden. Om er zeker van te zijn dat het juiste product wordt gebruikt, kunt u contact opnemen met een van onze deskundige medewerkers, zij helpen u graag verder: 088 – 22 088 22
Dat hangt van een aantal factoren af: leeftijd, bouw, voedingspatroon en vochtinname en de dagelijkse lichamelijke inspanning. De meeste mensen gaan tussen de 4 tot 8 keer per dag naar de wc.

Uw huisarts kan een diagnose stellen en andere testen voorstellen. Er is medicatie om incontinentie te behandelen, afhankelijk van de oorzaak, en de meeste geneesmiddelen bevorderen de spierkracht van de blaas. Deze medicatie moet voor tenminste enkele maanden worden ingenomen. U kan ook eerst zelf proberen de klachten te verminderen door de volgende technieken in te zetten:

  • Hertrain de blaas door regelmatig naar het toilet te gaan, zeker wanneer de blaas overrekt is geraakt door plas te lang op te houden of als deze niet goed geleegd is.
  • Oefeningen kunnen met name vrouwen helpen om de bekkenbodemspieren te versterken welke beschadigd kunnen zijn door zwangerschap of bevalling.
  • Kijk of er andere oorzaken kunnen zijn die de druk op de blaas verhogen, zoals: obstipatie, vleesbomen, overgewicht of overmatig roken.

Nee, dit is zeker niet het geval. In Nederland hebben 1 miljoen mensen last van een vorm van incontinentie. 1 Op de 5 mannen ervaart problemen met ongewild urineverlies. Ookal zijn er meer vrouwen die last hebben van incontinentie, en ze deze problemen vanaf een jongere leeftijd ervaren, komt incontinentie bij mannen vaak voor. 1 Op de 4 vrouwen van >35 jaar ervaart problemen met ongewild urine- en/of ontlastingsverlies.
Attends producten worden gewoon vergoed door uw zorgverzekeraar. Daarnaast zal uw apotheek regelmatig met u evalueren of uw product goed bevalt en passend is bij de mate van incontinentie. In eerste instantie zullen de producten van het eigen risico betaald worden.
Neem altijd contact op met uw huisarts om te weten te komen van welke vorm van ongewild urine- en/of ontlastingsverlies u last heeft.
Bekijk hier waar u Attends producten kunt verkrijgen.
Maandverband is specifiek ontworpen voor menstruatiebloed en niet voor urine. Urine is veel vloeibaarder en moet snel worden opgenomen. Door speciale Attends technologieën wordt het vocht direct opgenomen daar waar het nodig is, in de kern. Hierdoor voelen de producten van Attends comfortabel droog en discreet aan.
Om meteen een eind te maken aan de ongemakken van incontinentie, kunt u Attends producten gebruiken, maar u kunt ook klachten verminderen of zelfs voorkomen. Er zijn meerdere vormen van incontinentie. Om vast te stellen welke vorm u ondervindt kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts, die op zijn beurt een behandelmethode kan voorstellen.
Om er zeker van te zijn dat het juiste product wordt gebruikt, kunt u contact opnemen met een van onze ervaren continentieverpleegkundigen, zij helpen u graag verder: 088 – 22 088 22. Of kijk onder alle producten en kies de mate van incontinentie (licht, matig of zwaar) en het soort product. U kunt eveneens de productkiezer raadplegen.
Ja, alle Attends producten zijn latex vrij.
Blaasproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben en niet alleen voorkomen bij oudere mensen. Veel vrouwen krijgen last van ongewild urineverlies tijdens de menopauze maar ook bij jongere vrouwen na intensieve fysieke inspanning, tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling. Voor mannen heeft dit vaak te maken met prostaatproblemen. Incontinentie kan echter ook veroorzaakt worden door diabetes, medicijngebruik of psychische problemen. Een chronische hoest, zeker veroorzaakt door teveel roken, te zwaar zijn of teveel koffie, thee of alcohol te drinken kan de situatie verergeren. Al deze factoren kunnen een oorzaak zijn en zijn niet per definitie gekoppeld aan een leeftijd.