Urineverlies en een gezonde huid

Urineverlies en een gezonde huid

Waarom een droge huid belangrijk is 

Of u nu ongewild druppels, scheutjes of grotere hoeveelheden urine verliest, het is uitermate belangrijk om uw huid in goede conditie te houden. Een vochtige huid kan namelijk resulteren in een geïrriteerde of zelfs beschadigde huid. Dit veroorzaakt vaak een groot ongemak. Voorkomen is beter dan genezen. De producten van Attends dragen bij aan het behoud van een gezonde huid en zijn discreet te dragen. 


Voorkom huidirritatie

De huid is opgebouwd uit verschillende lagen huidcellen. Vocht als gevolg van urine-incontinentie kan het risico op schade aan de huid vergroten en de pH waarde van de huid veranderen. Dit kan huidirritatie veroorzaken.

Om het risico op huidirritatie te verminderen, raden wij altijd aan om producten te gebruiken die speciaal gemaakt zijn voor urineverlies, én om een product te kiezen met het juiste absorptievermogen en dat goed en comfortabel aansluit op uw lichaam.  

 

Het juiste product voor een gezonde huid

Goede incontinentieproducten dragen bij aan het behoud van een gezonde huid en het draagcomfort. Twee factoren zijn daarbij belangrijk: absorptiesnelheid en een lage vochtterugslag. Hoe sneller het product urine absorbeert, hoe kleiner het risico van vocht tegen de huid. Een lage vochtterugslag zorgt ervoor dat urine veilig wordt ingesloten en niet terugkeert naar het oppervlak van het product, waar het weer in contact kan komen met huid. 

 

Discrete producten die tóch droog zijn

Bij Attends weten we hoe belangrijk het is om u elke dag beschermd, zeker en comfortabel te voelen.

Mensen die Attends voor het eerst gebruiken, zijn vaak verbaasd over hoe dun en discreet de producten zijn en vragen zich af of de producten wel voldoende absorberen.

De producten van Attends hebben een Quick-Dry acquisitielaag. Deze laag absorbeert vocht snel en leidt het naar de kern van het product. De dubbele, absorberende kern, met hoog gedoseerde superabsorberende korrels sluit vocht snel en veilig in. Dit zorgt er niet alleen voor dat de huid niet meer in aanraking kan komen met urine en de huid comfortabel droog blijft, maar beschermt ook tegen onaangename geurtjes.

De producten van Attends zijn daarnaast huidvriendelijk; getest en goedgekeurd door proderm, Instituut voor Toegepast Dermatologisch Onderzoek.

Attends Soft – Speciaal voor de gevoelige huid

Attends Soft inlegkruisjes en incontinentieverband zijn discreet gevormd en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. De dubbele, absorberende kern, zorgt ervoor dat urine snel wordt ingesloten en beschermt tegen onaangename geurtjes. De inleggers zijn dermatologisch goedgekeurd door proderm en vrij van lotion, parfum en latex.

Attends Soft is verkrijgbaar in verschillende absorptieniveaus van licht (0) tot zwaar (7) urineverlies. De inleggers zijn ontworpen voor mannen én vrouwen met een actieve levensstijl en kunnen gedragen worden in eigen, goed aansluitend ondergoed!


Bescherm de huid tegen irritatie

Incontinentie is één van de factoren die kan bijdragen aan een geïrriteerde of zelfs beschadigde huid.

Om de kwetsbare huid extra te beschermen tegen huidirritatie, raden wij u aan om Attends Barrier Spray te gebruiken. Deze makkelijk te verstuiven crème met zinkoxide is vrij van parfum en helpt de huid te beschermen, te kalmeren en te herstellen. 

Zoek hulp – u staat er niet alleen voor!

Als u vermoedt dat u incontinentie heeft, dan is de eerste stap een bezoek aan de huisarts. Incontinentie is een symptoom en altijd het gevolg van iets anders. De huisarts kan de oorzaak vinden, eenvoudig advies verstrekken of doorverwijzen naar een specialist. Sommige vormen van incontinentie kunnen goed behandeld worden en anders kan het juiste product ervoor zorgen dat ongewild urineverlies niet langer uw leven bepaalt! 

Heeft u hulp nodig bij het vinden van het juiste product dat past bij uw behoeften? Aarzel niet om contact met ons op te nemen en wij helpen u graag verder.  

U kunt ook onze Online Keuzehulp raadplegen - beantwoord een paar vragen en krijg resultaten op basis van uw behoeften.


Recent Articles